Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Leren in de natuur

Ik ben met mijn advies en trainingsbureau sinds 2000 gevestigd in het bos, heide- en vennengebied van Oisterwijk in de regio Midden-Brabant.

De natuur delen met mijn klanten  
Geïnspireerd door de prachtige natuur die ik bij het werken om me heen heb, heb ik van meet af aan mijn klanten en relaties uitgenodigd om deze ervaring met mij te delen. Coachingsgesprekken, evaluaties, kleinschalige werkconferenties en trainingen voor groepen tot 6/7 personen hebben van meet af aan hier plaatsgevonden. Dit tot enthousiasme en tevredenheid  van mijn klanten en relaties.

Hoe het LEREN IN DE NATUUR  zich ontwikkelde
Al werkende ontstond de aanpak van HET LEREN IN DE NATUUR. Van simpele lunchwandelingen en zomers buiten werken in de tuin, ging het over in lunchen en picnicken bij een ven, bijeenkomsten of coachings- gesprekken houden in het bos of op de Kampinaheide.

Bepaalde onderdelen van trainingen of werkconferenties bleken uitermate geschikt om buiten in de natuur  uit te voeren: wandelend, in spelvorm of samen zittend aan een ven of op de hei. Of bij het riviertje de Rosep, dat vlakbij langsstroomt.     
Ook werd bij allerlei activiteiten het "zijn in de natuur" een bron van rust en ontspanning. En met al haar diversiteit van planten, bomen en dieren; haar natuurlijke groeiprocessen en seizoenswisselingen, bleek de natuur ook nog een prachtige metafoor en vergelijkingsbron om samen na te denken over missie-visie-strategie, over knelpunten of veranderingen in  de organisatie, over leiderschap en groeiprocessen bij mensen.

LEREN IN ÉN VAN DE NATUUR, wellicht ook iets voor u ? 
Graag wil ik de inspirerende natuur om me heen blijven delen met mijn klanten en relaties, mijn accommodatie in Oisterwijk staat voor U ter beschikking voor individuele advies- of coachingsgesprekken en voor kleinschalige groepsactiviteiten. Bij eendaagse activiteiten eet u in heerlijke restaurants "naast de deur" en voor meerdaagse activiteiten boeken we een hotel op loopafstand.  
                                          
MAATWERK: in overleg met u worden werkconferenties, workshops of trainingen op verschillende manieren door mij aangeboden. Middels het gewone "binnenprogramma" met de prettige bijkomstigheid de mooie natuur om u heen en een mooie lunchwandeling. Plus bij goed weer buiten in de parkachtige tuin werken, waar verschillende mooie zitjes aanwezig zijn. Of in overleg met u bepaalde programma-onderdelen die daarvoor geschikt zijn uitvoeren in de natuur op loopafstand van onze accommodatie.

ABSLUUT EEN AANRADER:
WANDELENDE ADVIESGESPREKKEN OF WANDELEND COACHEN !!

WIST U DAT ? 
...de workshop "AFSCHEID NEMEN VAN BETAALD WERK" met verschillende werkvormen speciaal afgestemd is op de natuur ?

BijlageGrootte
lia.jpg47.34 KB
Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh