Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Missie

Van Opheusden Advies en Training levert in bedrijven en organisaties een bijdrage aan:

  • Een integrale aanpak van veranderingsprocessen en problemen, bezien vanuit de behoefte van klanten, de interne structuur en werkprocessen, leiderschap en managementstijl, cultuur en werkwijzen van teams, persoonlijke groei en professionalisering van medewerkers.
  • Verantwoord maatschappelijk ondernemen. Vernieuwing van de bedrijfsstrategie, van visie op innovatie van producten en diensten die bijdragen aan een duurzame wereld. Duurzame bedrijfsvoering. Begrenzing van een te ver gaande markt- en klantgerichtheid, van een bedrijfsvoering die schadelijk is voor mens, dier en milieu.
  • Zingeving en zakelijkheid combineren in organisaties. Verdieping van de waarden die ten grondslag liggen aan zakelijkheid en die koppelen aan strategie, producten/ diensten, bedrijfsvoering en HRM. Waarden van mensen verbinden met waarden van de organisatie.
  • Authentiek leiderschap vanuit compassie/dienend leiderschap.
  • Werkgemeenschap zijn waarin de menselijke maat en het menselijke gezicht van werk vertrekpunt is. Waarin passievol en compassievol wordt samengewerkt vanuit waarden, zingeving en zakelijkheid.
  • Persoonlijk leiderschap / persoonlijke groei vanuit zelfreflectie en zelfkennis, als basis voor kwaliteit en professioneel handelen. Persoonlijk onderhoud: beweging/stilte/ ontspanning. Tijdsbeheer met rust en regelmaat.
  • Natuurbeleving: organisaties, leidinggevenden en medewerkers leren van de natuur, als metafoor voor leven en werk, als plek van rust en inspiratie, als bron voor levensenergie.

Dit doet zij door: advisering, training, coaching; door procesbegeleiding bij veranderingsprocessen; door interim management en projectleiderschap. Met de accommodatie in het bos-, heide- en vennengebied bij Oisterwijk als inspirerende plek voor klanten om te leren.

 

Terug naar Profiel

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh