Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Expertise

 

De afgelopen 17 jaar heb ik op allerlei deelterreinen van mens- en organisatie-ontwikkeling ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en organisaties. Door deze brede kennis en ervaring kon ik steeds integraler gaan samenwerken met klanten (zie ook onder de websitepagina Opdrachten en Klanten onder Portfolio).

Door mijn advisering aan directeuren en individuele coaching van managers en teamleiders leverde ik een bijdrage aan hun leerproces. Zij leerden hun vermogen te versterken om integrale diagnoses te maken van wat er speelde in hun organisatie.       Ze versterkten hun leiderschap door hun persoonlijkheid beter te leren kennen.           Ze leerden hun competenties en functie optimaler te benutten om een integraal en effectief veranderingen door te voeren of problemen op te lossen.                    Maatwerk workshops en trainingen sloten goed aan bij  vraagstellingen van teams en mijn voortgangsgesprekken met managers en teamleiders zorgden mede voor meer continu├»teit van het leer- en veranderingsproces.

Mijn ervaring met leer- en groeiprocessen, zowel in teamverband als individueel, zorgde voor aanzetten tot persoonlijke groei en verdere professionalisering van zowel managers, teamleiders als teams.                                                                       

Management werd verbonden met leiderschap, professionalisering met persoonlijke groei waardoor zingeving en zakelijkheid concreet vorm kreeg in de dagelijkse werkpraktijk van mijn klanten.

 

 

Terug naar Dienstverlening

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh