Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Maatschappelijke dienstverlening aan particulieren

Aan particulieren geef ik coaching bij levensvragen en bij problemen die spanning veroorzaken in het dagelijks leven. Zoals echtscheiding, relatieproblemen, spanningsvolle gezins- en familiesituaties. Daarbij werk ik aanvullend op gespecialiseerde hulp en verwijs ik ook door. Ik richt me vooral op het het dagelijkse leven. Op hoe mensen daarin hun probleem, alleen of met elkaar, een plek kunnen geven en kunnen verwerken. En hoe mensen hun dagelijks leven zo kunnen leven en inrichten dat ze met alles wat er speelt zo gelukkig mogelijk kunnen zijn.

 

Terug naar Dienstverlening

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh