Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Project 'Het oude huis' in Stakna

 

Samen met de familie Dokpa ontwikkelde ik een kleinschalige toeristische activiteit:     de bezichtiging door toeristen van hun leegstaande vroegere ouderlijk huis. Nog helemaal in oorspronkelijke staat, ingericht en met voorwerpen zoals er vroeger geleefd werd. Na bezichtiging van het oude huis is er voor de bezoeker een kort verblijf bij de familie in huis om hen te ontmoeten, thee te drinken of te eten in de traditionele ladakhi keuken, de tuin te zien en zo meer te leren over het ladakhi leven nu.
Ik maakte voor hen een engelstalige folder voor toeristen met foto's van het oude huis.

 Folder van het oude huis

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh