Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Klantgerichtheid

 

Ontwikkeling en invoering nieuw klantenconcept
Inzetbaar bij de vernieuwing van het klantenconcept en de invoering in de organisatie.
Als projectleider, procesbegeleider bij de invoering, als coach manager en teamleider, als trainer van personeel in de nieuwe werkprocessen en werkwijze naar klanten.

Klantgericht personeel
Inzetbaar bij de verbetering van de klantgerichte houding/communicatie met klanten en de service gerichte aanpak van medewerkers. Als trainer van teams en coach van individuele medewerkers.

Klantgerichte werkprocessen
Inzetbaar bij de verbetering van de interne en externe klantgerichtheid door de verbetering van werkprocessen: werkprocessen op afdelingsniveau en afdelingsoverschrijdend.
Als begeleider van verbeterwerkgroepen, adviseur bij invoeringsplannen, procesbegeleider bij de invoering. Als coach van manager en teamleider bij de invoering, als trainer van teams in de nieuwe werkwijze.

Invoering cliëntgericht werken in de zorg
Inzetbaar bij het uitwerken van het nieuwe zorgconcept plus invoeringsplan top down en bottom up. Procesbegeleiding bij de introductie en invoering in teams. Training van teams op leren veranderen, communicatie en samenwerking in zelfstandig werkende teams. Bij stagnaties: onderzoek met interviews naar effecten en resultaten van de invoering en advies aan directie en m.t. over de voortgang.

 

Terug naar Dienstverlening

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh