Lia van Opheusden

Nieuwsbrief

Leren in de natuur

De natuur is een belangrijke inspiratiebron en metafoor voor mensen, teams en organisaties om van te leren. Door onze ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is het mogelijk om u deze manier van leren aan te bieden als programma onderdeel van workshops en trainingen. Teamwandelen of Wandelend coachen zijn aanraders !
Zie verder

Bestuurs- en management ontwikkeling

 

Bestuurs- en management-ontwikkeling
Inzetbaar bij functionerings- en beoordelingsproblematiek bestuur > directie en management; inzetbaar bij relatieherstel bestuur en directie. Als sparringpartner / adviseur van de opdrachtgever, als procesbegeleider in een gezamenlijk verandertraject bestuur-directie; als coach bij het leerproces van de directeur of de manager.

Management-ontwikkeling
Inzetbaar op het gezamenlijk en afgestemd functioneren van het m.t bij veranderingsprocessen. Op de verbetering van de werkrelaties directeur- managers, managers onderling of manager - teamleider. Als sparringpartner / adviseur van de opdrachtgever, als procesbegeleider of coach. Inzetbaar als procesbegeleider bij de totstandkoming van strategisch beleid, introductie van het bedrijfsjaarplan.

Integrale invoering van veranderingen
Vertrekpunt is de integrale invoering van veranderingen:
HET: structuur, werkprocessen, functies en werkzaamheden, WIJ: communicatie, teamsamenwerking en interne klantgerichtheid, IK: leidinggeven en leiderschap, professionalisering en persoonlijke groei.
Met aandacht voor diverse managementstijlen: kaders stellen en resultaatgericht aansturen, faciliteren, coachen en delegeren. Met aandacht voor veranderingsmanagement en de juiste timing van invoeringsstrategiën top down en bottom up. 
> zie verder op deze pagina bij: Toelichting aanpak mens- en organisatie-ontwikkeling
Inzetbaar als coach van manager en teamleiders, gezamenlijke procesbegeleiding bij de invoering.

Management en leidinggeven
Mijn bijdrage is gericht op diverse rollen en acties onder de noemer bedrijfsleider en “people-manager”. Ik ben gericht op het leren benutten van diverse managementstijlen en vaardigheden, waaronder: kaders stellen en resultaatgericht aansturen, werken met een werkplan, planmatig werken en faciliteren; coachend leidinggeven en delegeren.
Inzetbaar als coach van managers en teamleiders, individueel of in teamverband.
 

Terug naar Dienstverlening

 

Actueel

Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen: onderzoek  en hulpproject in Ladakh

In de zomer van 2010 heb ik onderzoek gedaan in Ladakh, in het Himalaya gebied in Noord-India, naar de cultuur en leefomstandigheden van de Ladakhi en Tibetanen. Ook heb ik samen met een Ladakhi familie een kleinschalig toeristisch project opgezet. Begin augustus 2010 kwam ik onverwacht in een overstroming terecht.  Klik verder door voor een verslag met foto's.

> Verblijf in het Ladakhi dorpje Stakna
  
> Project 'Het oude huis' in Stakna

> Verblijf bij Tibetaanse vluchtelingen in Nyoma-Changtang
  
> De "vergeten" overstroming in Ladakh